top of page

Mezigalaktické cestování

One sees clearly only with the heart. What is essential is invisible to the eye. - A. Saint-Exupéry

O ,Malém princi slyšel snad každý, ale četli jste ho?

Tato kniha není jen pro snílky, ale pro každého, kdo se nebojí věřit. Ať už je to víra v sebe sama, ve své sny, nebo v lepší svět. Dílo je sice určeno především dětem, ale myslím si, že si z knížky každý odnese něco podstatného.

Příběh pojednává o pilotovi, který díky havárii v poušti potká Malého prince. Chvíli si spolu povídají, pak mladý chlapec požádá o obrázek beránka. Když je obrázek dle jeho představ, začne staršímu muži vyprávět o svém životě - o jeho rodné zemi, o růži, o dobrodružstvích z jiných planet a nakonec i o svých objevech na Zemi.

Příběh možná končí smutně, ale je to vyobrazení naší snahy o dosažení cílů a snů. Knihou nás provází spousta hlubokomyslných citátů.


Autor díla, Antoine de Saint-Exupéry byl původem Francouz, který byl za 2. sv. války letcem. Byl však sestřelen, ale jeho smrt dodala jeho dílům heroickou slávu.



10 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Za tebou- autorská tvorba

„Začalo to takhle…Vracela jsem se domů z práce. Jak již u mě bylo zvykem, cestou zpět jsem se vracela vždycky zkratkami, abych byla co nejdříve zpátky, což v té tmě, která je v zimě brzy, nebyl vždyck

bottom of page