top of page

Cesta do minulosti? I to je zde možné!

Ale v ten časový úsek se zdá, že všechno je možné. Můžete překonat své hranice a shledat, že nic neznamenají. v tu chvíli, kdy se čas zastaví, víte, že můžete podstoupit cokoli, dokončit to a vrátit se sám k sobě. A zjistit, že svět zůstal nezměněn a všechno je takové jako dřív. A je to jako... Víte, že všechno je možné, ale zároveň, že nic není nutné.“ -Diana Gabeldon


Autorka série ,,Cizinka'', Diana Gabeldon je nejen držitelka 3 akademických titulů, ale také spisovatelka, která podle magazínu Salon vytvořila „nejchytřejší historický sci-fi dobrodružný a romantický příběh, jaký kdy napsala držitelka titulu Ph.D.“ Ze začátku tato vzdělaná žena psala jen proto, aby si dokázala, že to zvládne, ale po sklizení četných pozitivních reakcí se rozhodla příběh vydat.


Příběh se ze začátku odehrává v roce 1945 v Anglii, kde se hlavní hrdinka, armádní zdravotní sestra Claire, vydává na dovolenou se svým manželem Frankem. Po hrůzách války si zde užívají druhé líbánky. Shodou náhod však Claire najde megalitickou stavbu, podobnou zmenšenině Stonehenge, díky které se přenese na stejné místo, ale o 200 let zpátky.

Bez možnosti dostat se zpět do ,,svého'' světa a za manželem se snaží přežít bez úhony v krajině, kde proti sobě bojují angličané, přezdívaní ,,rudokabátníci'' a skotové. Dostane se Claire zpět k manželovi? A nebo si vybere dobu 18. století?



1 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Za tebou- autorská tvorba

„Začalo to takhle…Vracela jsem se domů z práce. Jak již u mě bylo zvykem, cestou zpět jsem se vracela vždycky zkratkami, abych byla co nejdříve zpátky, což v té tmě, která je v zimě brzy, nebyl vždyck

bottom of page