top of page

Co takhle pobyt v časové trhlině?

,,Smíchem se špatné věci nezhorší, stejně jako se pláčem nezlepší'' - Ransom Riggs

Kniha ,,Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti'' je úžasnou ukázkou toho, že naše víra je stejně mocná, jako síla přátelství a lásky. Autor této série knih, Ransom Riggs, je nejen tvůrce fantastických knižních příběhů, ale také jejich filmového zpracování.


Příběh se v této knize odehrává na začátku 2. světové války v Anglii. Hlavní hrdina Jacob se na břehy Walesu dostane s otcem kvůli rodinné tragédii. Jacob zde chce nalézt nejen klid, ale především odpovědi na podivnosti, které mu odkázal jeho dědeček prostřednictvím dopisů a zvláštních fotek.

Jacob však nalezne nejen odpovědi na své otázky, ale také svou novou rodinu. Rodinu podivných dětí. Jenže nic není zadarmo a tak i v tomto případě musí Jacob za své štěstí zaplatit. Podaří se mu změnit osud jeho, i jeho nových přátel? A zvládne všechny zachránit? To budete muset zjistit sami.


Za mě je kniha opravdu napínavá a obohacena skvělými a mnohdy lehce děsivými fotografiemi. Příběh je poutavý a plný nečekaných zvratů. Rozhodně doporučuji všem, co mají rádi nejen historii, ale také napětí.



3 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Za tebou- autorská tvorba

„Začalo to takhle…Vracela jsem se domů z práce. Jak již u mě bylo zvykem, cestou zpět jsem se vracela vždycky zkratkami, abych byla co nejdříve zpátky, což v té tmě, která je v zimě brzy, nebyl vždyck

bottom of page