top of page

Mastná pleť - 4 kroky jak na ni!

Máš mastnou pleť? Tak tento článek je přímo pro tebe! S touto pletí se často pojí i další problémy, jako například akné, zvětšené póry či černé tečky. Špatnou zprávou je, že se vaše přirozená pleť nikdy nezmění, ale můžete problémy zmírnit tím, že se o ni budete lépe starat. Pojďme se podívat na několik rad.

  1. DEHYDRATACE

  • Hodně lidí si myslí, že když mají mastnou pleť, tak nemusí pokožku hydratovat. Ale to je špatně! Pokud je pleť dehydratovaná produkuje ještě více mastnoty a pokožka je mnohem horší. Proto zkus používat hydratační krémy či séra, které by měly pomáhat na dehydrataci.

  • Produkty: Revolution Hydration Boost Gel – Cream, beplain pleťové sérum Vitamin Brightening Ampoule

2. ŠPATNÁ ŽIVOTOSPRÁVA

  • Když máte špatnou životosprávu, pleti škodíte. Proto byste měli jíst hodně vitamínu B2, který je v mléčných výrobcích, pivu, rybách, zelenině a ovoci či ve vejcích. Velmi špatný vliv má na pleť také velké množství alkoholu, kouření nebo závažná stresová zátěž.

3. NEVHODNÉ KOSMETICKÉ PROSTŘEDKY

  • Ujistěte se, že vaše kosmetika neobsahuje alkohol, protože jinak vás bude vysušovat, a tím pádem budete potřebovat více hydratovat vaši pleť. Není vhodné ani peeling či masky používat často, proto tyto přípravky používejte maximálně dvakrát týdně!

  • Produkty: Benton PHA Peeling Gel, Montagne Jeunesse Stardust Out Of This World Anthracite Peel – Off Face Mask

4. OPALOVÁNÍ

  • Opalování může mít na mastnou pleť velmi negativní účinek! Čím více se opalujete, tím více se tvoří pot a pleť je o dost mastnější. Proto používejte matné opalovací krémy s vodní, gelovou formulací. Také by pomohl na produkci oleje, zelený čaj nebo čajovníkové oleje.

  • Produkty: YOUTH LAB. – Daily Sunscreen Gel Cream SPF 50 – Oily Skin




2 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Aaargh!

bottom of page