top of page

Aplikace inteligentních ortoticko-protetických pomůcek

Přednáška odborníka z praxe byla zaměřena pro žáky všech tří ročníků oboru Ortoticko-protetický technik. Probíhala distančně na Teamsech a zorganizována a připravena byla vyučujícím odborných předmětů, Ing. Ladislavem Karníkem, CSc. Přednášejícími byli Ing. Petr Uličný z firmy Benetronic, s.r.o. a také jeden z jeho klientů, pan Jiří Jambor, který provádí technickou podporu dalším klientům.


Oba přednášející prezentovali, na jaké klienty se zaměřuje firma Benetronic, s.r.o. a jaké realizují u klientů inteligentní orototicko-protetické pomůcky. Zdůraznili řadu poznatků, které vyplynuly z praktických aplikací u klientů a jaká úskalí se při tom musí mnohdy řešit s ohledem na konkrétní handicap daného klienta. Klient firmy Benetronic, s.r.o., pan Jiří Jambor hovořil o praktických zkušenostech při realizaci vzdálené technické podpory pro další klienty. Poukázal na různá specifika, která se musí při tom řešit. Specifika vyplívají z požadavků klientů.


Do této prezentace vstoupila také žákyně třetího ročníku oboru Ortoticko-protetický technik, Magdaléna Lukešová, která při své odborné praxi s panem Jiřím Jamborem řešila některé úkoly. Ten zde vyslovil názor na přístup Magdy ke klientovi, tj. ke své osobě v rámci její odborné praxe. Zhodnotil i její odborné dovednosti a v obou případech hodnotil Magdu velmi kladně. Celá přednáška trvala hodinu a setkala se s kladným ohlasem u žáků. V rámci této přednášky byl představen i letošní projekt zaměřený na propojení inteligentní ortézy s internetem věcí.


V návaznosti na tuto přednášku se připravují další odborné přednášky, které budou na tuto problematiku navazovat. Další navazující přednášky budou zaměřené na konkrétní hardware a software inteligentních ortoticko-protetických pomůcek včetně procesu financování, který je s tím spojený. Pohled na přednášejícího ing. Petra Uličného jak hovoří k žákům, je znázorněn na obrázku níže. Pohled na obrazovku, kde je přednášejícím pan Jiří Jambor, který zrovna hovoří, znázorňuje další obrázek.





0 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page